Sunday, September 16, 2007

Nurmeksen leiri

Tuntuu, että monesta isosta tapahtumasta pitäisi kirjoittaa. Eipähän vaan ole tullut kirjoitetuksi.

Ensimmäinen oli varmaan keväällä gradun valmiiksi saaminen. Nyt on jäljellä enää 1,5 kuukautta harjoittelua ja kaksi esseetä. Sit tää olis maisteri.

Toinen kiva juttu kesällä oli nurmeksen leiri. Leirillä oli opettajina iso kasa todella hyviä opettajia. Jarmo Rastas opetti balettia ja vaikka olikin leirillä kipeänä saatiin opettamaan Päivi Mäki, joka toki kovasti vaikutuksen. Päiviltä sai joitain todella hyviä korjauksia, jotka vaan loksahtivat: "ai tätäkö ne balettiopettajat on yrittäneet tolkuttaa pitkin vuotta." jne.

Ari Numminen opetti tänä vuonna vain taso 2:n nykäriä, knne piti tietysti mennä. Tykkään edelleenkin Arin liiketyylistä ja tavasta käyttää painoa. Siinä on jotakin kovin maan läheistä ja minun silmääni tyyli näyttää hyvältä. Monien nykäriopettajien liiketyyli on jotenkin repivää ja sarjoista tulee sellainen pirstaleinen olo. Arin tunneilla tuntuu kuin nivelet olisi saaneet lisää öljyä. Tuntien jälkeen ei ole lihakset eikä nivelet kipeitä -ainoastaan väsyneet.

Jouni Prittinen opetti kansantanssia tänäkin vuonna. Tämän vuoden materiaali oli enemmän kansantanssia kuin viime vuonna. Tehtiin hambo- ja polkkakoreografiaa ja unkarilaista mesozegia (miten ikinä se sitten kirjoitetaankaan) ja ritkatempoa (ja en tiedä tämänkään kirjoitusasua). En tiedä mitä nykäritanssijat tykkäsivät trad:immasta tyylistä, mutta tosi nopeasti ne oppii. Mahtavaa katsoa kun lahjakkaat ihmiset tekee töitä. Ainut mitä kaikki eivät saaneet kohdalleen oli parikontakti pyörinnöissä. Soololajien tanssijat varmaan tottuvat käyttämään painoaan niin eritavalla, että painon antaminen toiselle ei toimi helposti. Monet tanssijoista, joita vein tuntuivat tykkäävän paritanssista. Onko tanssijoiden koulutuksessa esim. kontakti-improa?

Muutenkin leiri oli kovin kiva. Ei ollut ihan niin pihalla oleva olo konseptista kuin viime vuonna ja tuli olo, että sitä saattaa osatakin jotakin ihan pikkuisen. Kiva leiri. Ensi vuonna uudestaan.

No comments: